6 Jan 2014

Don Juan Excessive Rough And Rich EX16 Nail Polish

Uh, koliki naslov! :D Ali to je pun naziv jednog od lakova iz nove Don Juan kolekcije pod imenom Excessive.

Lak koji ja imam je zlatni, oznake EX16, koji sam kupila posebno za docek Nove godine. Kostao je oko 200 dinara za 12ml laka. Poprilicno jednostavan manikir za docek jer mi za nokte uvek ostane najmanje vremena. :D

Ocekivala sam da ovi lakovi imaju neku teksturu i vise manje bila sam u pravu. Kada se potpuno osuse postaju hrapavi. Medjutim posto nisu kao standardni "sand" lakovi, nemaju mat zavrsnicu jer se u sustini sastoje od sitnog i nesto krupnijeg shimmera.

Prekriva nokat iz jednog debljeg sloja i susi se duze nego recimo Golden Rose Holiday lakovi. Zbog manjka vremena ja sam preko nanela Rimmel Nail Rescue kao nadlak, da bi se sve brze osusilo tako da ne znam koliko mu je potrebno da se skroz osusi ako se nanese sam. Lak ne gubi teksturu kada se preko njega nanese providni lak, nadlak itd. sto se meni jako svidja.

Danas sam ga skinula jer mi je dosadio, nosila sam ga 6 punih dana i nije se okrznuo, sem ono standradno - sa vrhova noktiju takozvani "tip wear" sto je bilo neprimetno. Nisam ocekivala da ce toliko trajati, ali eto za to ima veliki plus! :D Medjutim tesko se skida kao i svaki lak koji ima sljokice, ali to mu necemo zameriti.

Iako sam za docek nosila samo jedan sloj, za slikanje sam nanela i drugi tako da na slikama imam dva, ali kao sto sam rekla, jedan je sasvim dovoljan.

**Izvinjavam se za kvalitet slika u poslednje vreme, nikako ne mogu da namestim osvetljenje. Vec vise od 2 godine, koliko imam blog, imam problema s osvetljenjem. Najbolje mi je u prolece i leto, napolju u hladu, ali sta raditi preko zime? Ako neko ima neki  savet, dobro bi dosao. :/

Slika preuzeta sa Don Juan Facebook stranice!











6 comments:

  1. Meni ovi lakovi nikako da dođu na red za isprobavanje. Malo me e tekstura razočarala jer sam očekivala da bude kao kod Golden Rose, a ne kao kod Essence.
    Što se zimskog osvetljenja tiče, koristi dnevno svetlo što više možeš. Ako tokom obdanice nisi kod kuće, slikaj nokte vikendom. Ako koristiš veštačko osvetljenje nemoj mešati izvore svetla i podesi aparat da white balance bude u skladu sa izvorom svetla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Essence nisam probala, ali da, i ja sam ocekivala da budu kao GR. :) Ali dobro i ovako su sipmaticni.
      Problem je sto ja radim nokte kad imam vremena za to, sto je retko, i onda bas i ne mogu da biram osvetljenje tj da slikam po danu. Sto se tice lampi i podesavanja na kameri, sve isprobam, svaki put. Pa ono sto je najbolje koristim. A to je ono sto zavrsi na blogu. Sto je opet, daleko od dobrog. Za light box nemam dovoljno lampi... :/

      Delete
  2. Pravi novogodisnji lakic :-) Nemam ni jedan lak iz ove kolekcije, izgledaju mi fino :-) a mnogo mi se dopadaju textured lakovi, oni su mi u 2013. godini bili omiljeni i nastavljam da ludujem za njima :-)
    Eh, imam isti problem sa fotografisanjem, pa posto vec mesecima odlazem formiranje jedne dobre light-box sa dobrim svetlima, onda moram da jurim sunce i da cekam lepe i suncane dane za fine fotografije :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ali nije bas kao ostali lakovi sa teksturom, vise je hrapav samo, nista posebno. Al se lepo sljasti. :D Ja nemam ni svetla za light box, ni stalno mesto gde bi bilo. Cak ni dobro mesto da slikam iz kuce. Samo napolju. :/ Al ko ce po hladnoci ovoj da izlazi samo da bi slikao.

      Delete
  3. Pa nije loš uopšte, mada nije baš nijansa koju bih odabrala od svih :) Tebi jako lepo stoji!
    Zimi samo pomaže slikanje napolju, na velikom izvoru svetlosti, do 2 popodne. Nažalost, kasnije je sve teže zabeležiti dobre fotografije, bez obzira na podešavanja (pa i ja koja imam dobar aparat užasno teško slikam preko zime jer je dnevno svetlo sivkasto u rasponu od pola 3 do 5 popodne i onda u programu za obrađivanje fotografija pokušavam da podesim realnu boju laka). Probaj da slikaš ujutru, što kaže Vedrana vikendom kad uhvatiš vremena. Ja svoje nokte slikam oko jedan, kad nemam vremena pronalazim kako znam i umem 3 minuta za fotkanje i pripremam članke unapred, taj tempo mi baš odgovara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :) Uzivo je malo manje zuci na slikama, lepo se sija pa sam ga kupila iskljucivo za docek. :) Ostale nijanse, moram da priznam, uzivo nisam ni pogledala. :D
      Pokusacu tako. Al meni je nakako najlepse da ih radim uvece kad nema nikakvog svetla. Hvala na savetu! ^^

      Delete

Thank you for your comment, It means a lot to me! :] <3

If you leave a link, your comment won't be approved.